Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Google Assistant Yakında Her Kelimenize Yanıt Verecek

Google Assistant Yakında Her Kelimenize Yanıt Verecek

admin admin -
12 0

Yakında sanal asistan Google Assistant, her kelimenize yanıt vererek çalışmaya başlayacak ve istediğiniz şekilde aktive edebileceksiniz.

Şimdiye kadar Google Assistant’ı başlatırken sadece ‘Okay Google’ sözü kullanılıyordu fakat daha sonra ‘Hey Google’ da eklenmişti. Fakat son değişiklikle beraber kelime sayısı sınırsızlaştırılacak, çeşitli varyasyonlar uygulanabilecek.

Daha Akıllı Google Assistant Geliyor

Basit gibi gözükse de aslında bu önemli bir gelişme çünkü insanlar trafikle ya da daha basit işlerle ilgili her soru soracağına büyük bir firmanın ismini (Google) telafuz etmek istemiyorlar. Bu yeni bilgi sızıntılarıyla tanınan 9to5google sitesinde ortaya çıkarken, uygulamanın son güncellemesinde yer alan bazı kodlar paylaşıldı. Bu kodlara baktığımızda görüyoruz ki artık Google Assistant’ta istediğimiz bir cümleyi atayabileceğiz ve artık sanal asistanı bu şekilde çalıştıracağız.

Diğer yandan rakip firma Amazon’un da ne yapacağı merak ediliyor. Şu anda Amazon Echo sadece ‘Amazon’, ‘Computer’ ve ‘Echo’ kelimelerine yanıt veriyor.

Muhtemelen ilerleyen dönemlerde diğer üreticiler de Google Assistant’ın yolunu izleyecek ve kullanıcılara seçenek oluşturma şansı tanıyacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir