Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Yolcu Taşıyan Otonom Drone Yapıldı

Yolcu Taşıyan Otonom Drone Yapıldı

admin admin -
14 0

Bir zamanlar milenyum sonrasında herkesin uçan arabalarla seyahat edeceği söyleniyordu. Belki bu hayal gerçek olmadı fakat bir şirekt bu yönde önemli bir adım atarak herkesi şaşırtmayı başardı.

Uçan Araba Yerine Yolculu Drone

Ehang adlı drone firması ilk olarak 2016’daki CES fuarında tanıttığı Ehang 184 modeliyle hepimizi etkilemişti. İlk otonom yolcu taşıyan hava aracı olarak tanıtılan Ehang 184 kısa sürede geliştirildi ve daha ileri taşındı. Bugün bu drone için yeni bir video yayınlanırken, içinde insan taşıdığını görüyoruz.

Videoda Ehang 184’ün birkaç kez yolcu aldığını ve taşıdığını görüyoruz. Bunların arasında şirketin kurucuları, CTO’su ve birkaç Çin hükümet yetkilisi bulunuyor.  Başlangıçta hepsinin biraz heyecanlandığı belli oluyor fakat drone kalkışa geçtikten sonra herkes rahatlıyor.

Hem Hızlı, Hem Etkili

DJI Mavic Pro’nun adeta büyük modeli olan Ehang 184, 500 metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor ve saatte 130 km hıza ulaşma kapasitesi var. Otonom bir şekilde elektrikle çalışan Ehang 184, bir sürücüye ihtiyaç duymadan yolcu taşmacılığı yapabilecek.

Yayınlanan ilk videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz, herkese iyi seyirler!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir