Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Trump NASA’nın ISS Projesini Sonlandırıyor

Trump NASA’nın ISS Projesini Sonlandırıyor

admin admin -
10 0

Amerika’da Donald Trump hükümeti, Uluslararası Uzay İstasyonu’na destek vermeyi 2025 yılında kesmeyi planlıyor. Son bütçe düzenlemelerinde böyle bir karar laındığı konuşulurken, Uluslararası Uzay İstasyonu olmadan Amerikalı astronotların Dünya’ya geri dönmesi yıllar sürebilir. Tabii ki NASA derin uzay yolculukları için başka bir araç geliştirmezse.

Karar Çıkacak mı?

Tabii şu anda bu yasa tasarısı konumunda ve resmi bütçe talebi 12 Şubat tarihinde yapılacak. Dolayısıyla değişme ihtimali var fakat konuya yakın isimlerin The Verge’e verdiği röportaja göre son karar bu yönde olacak. Ayrıca gazeteciler konuya ilişkin NASA’yla da iletişime geçtiler fakat herhangi bir yanıt alamadılar.

Uluslararası Uzay İstasyonu, 90’lı yılların sonundan beri varlığını sürdüren bir program. NASA’ya her yıl buranın masrafları 3-4 milyar dolar arası bir paraya mal oluyor ve ABD hükümeti de oldukça yüksek paralar ödüyor. Dolayısıyla tasarruf amaçlı böyle bir karar alınacağı konuşuluyor.

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu programı için 2024 yılına kadar hükümetten para almaya devam edecek çünkü sözleşme 2014 yılında eski başkan Barrack Obama tarafından uzatılmıştı. Kongre ise muhtemelen sonrasında sözleşmeyi fesh edecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir