Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Spor Uygulaması Strava Ordu Karargahlarının Yerini İfşa Etti

Spor Uygulaması Strava Ordu Karargahlarının Yerini İfşa Etti

haber haber -
3 0

Yürüyüş, koşu, bisiklet sürme ve yüzme gibi spor aktiviteleri için Strava adlı uygulama oldukça popüler fakat aynı zamanda ülkelerin askeri sırlarını da açığa çıkarma riski var! Bu durum ABD ordusu için yaşanırken, ülkenin dünya çapındaki bütün ordu karargahlarının yeri belli oldu ve uygulamada gözüktü.

Strava Skandala Yol Açtı

Firmanın 2017 yılı raporlarında dünya çapında kullanıcılarının tercih ettiği tüm rotalar yayınlandı. Bunlar aslında 2017’nin Kasım ayında çıkmıştı fakat bu hafta sonu Avustralyalı bir öğrenci olan Nathan Ruser tarafından fark edildi. Genç adam, Strava ile ABD ordusunun ve diğer ülkelerin karargahlarının açığa çıktığını gördü.

Pek çok büyük şehir ve bölge yoğun aktivite oranı sebebiyle parlak şekilde renkli gözükürken, Suriye, Afganistan ya da Somali gibi bölgelerdeki ordu hareketleri dikkat çekti. Bunlar da aslında ordu kullanımından ötürü meydana gelmişti.

Strava ile kullanıcıların egzersizlerini kaydedebiliyor ve GPS aracılığıyla telefonda ya da başka giyilebilir cihazlarda kullanabiliyor. Birçok durumda herkese açık paylaşılan bu veriler faydalı oluyor çünkü kaybolan insanlar yeni rotalar bulabiliyor. Fakat kimi zaman da bu tip olaylar yaşanıyor ve paylaşılmaması gereken bilgiler de açığa çıkıyor.

Son olarak da ABD ordusu sözcüsü gazetelere açıklama yaparak bu sorun üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir