Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. SpaceX Falcon Heavy’i Test Etti

SpaceX Falcon Heavy’i Test Etti

haber haber -
7 0

SpaceX üretimi Falcon Heavy, en son 1960 ve 1970’li yıllardaki uzay keşif araçlarında görülen devasa bir gücü kullanıyor. Dün gerçekleştirilen test ateşlemesini görmek içinse insanlar Cape Canaveral’daki tarihi LC-39A fırlatma sahasına koştular.

SpaceX İlk Testi Dün Yaptı

Falcon Heavy’de toplam 27 tane Merlin motor bulunurken, test için dün aynı anda 12 saniye kadar ateşlendiler. SpaceX, böylece ilk defa bu denli büyük bir güç kullanmış oldu. Florida’daki ateşleme alanında insanlar toplanıp gösteriyi izlerken, SpaceX de kısa süre sonra Twitter hesabından bir yazı ile video paylaştı, ‘Falcon Heavy’nin ilk statik ateşleme testi başarıyla tamamlandı. İlk deneme uçuşuna bir adım kaldı.’ sözleri kullanıldı.

SpaceX şimdi resmi Falcon Heavy fırlatması gerçekleşene kadar verileri inceleyecek ve nelerin eksik, nelerin doğru yapıldığına karar verecek.  Aynı zamanda önümüzdeki iki hafta boyunca her şey yolunda giderse, roketin ilk uçuşunda Elon Musk’ın kendi kullandığı Tesla Roadster marka araç da Mars yüzeyine gönderilecek. Bu da gerçekleşirse, ilk defa uzayın derinliklerine bir araba gönderilmiş olacak ve belki de milyarlarca yıl orada kalmaya devam edecek.

Ne dersiniz, sizce SpaceX’in Falcon Heavy mekiği uçuşlarda başarılı olabilecek mi?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir