Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi

Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi

haber haber -
11 0

Sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik belgesi emlakçılık yapmak isteyen kişilere zorunlu getirilen ve emlakçılık yapılabilmesi için alınması zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belgenin zorunlu hale getirilme nedeni emlakçılık sektörünün kalitesini arttırmayı hedeflemektir.

Sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik belgesini alabilmek için Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı 100 saatlik mesleki yeterlilik kursuna katılım gereklidir. SC Belgelendirme kuruluşumuz yıllardır sizlere eğitim hizmeti vermekte ve gerekli belgelerinizi alabilmeniz için uzman kadrosuyla sizlere destek sağlamaya devam etmektedir. Kurumumuzu başarı ile bitirdiğiniz takdirde belgenizi almaya hak kazanabilirsiniz.

Emlak Satış Yetki Belgesi nasıl alınır

Emlak satış yetki belgesi nasıl alınır Öncelikle bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartların sağlanması durumunda Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi resmî sitesine girerek başvuru yapmalıdır. Yapılan başvurular bulunduğunuz ilçenin Ticaret Müdürlüğü tarafından alınmaktadır. Başvuruyu alan müdürlük adayın işletmesini yerinde ziyaret ederek yetki belgesini alabilmesi için sağlaması gereken şartları taşıyıp taşımadığını kontrol etmektedir. İncelemelerin tamamlanması ve şartların sağlanması durumunda işletme bulunduğu ilin plaka koduna göre yedi haneli bir numara veriliyor.

Emlakçılık Yetki Belgesi Şartları Neler

Emlakçılık yetki belgesi şartları neler Emlakçılık yetki belgesini almak için bazı koşulların yerine getirilmesi beklenmektedir. Bu şartları şöyle sıralayabiliriz;

18 yaşından büyük olmak, Emlakçılık faaliyetinin gerçekleşeceği dükkânın bazı koşulları yerine getirmesi, Dükkânın en az 30 metre kare olması, ofislerin arşiv bölümünün olması gerekmekte, emlak ofislerinin alt yapıyı karşılaması gerekmektedir. Herhangi bir örgün eğitim veya açık öğretim lisesinden yani en az lise mezunu olma koşulunu yerine getirmek. Bu şart 31 Ağustos 2020 tarihinden önce meslek odasına kayıtlı olan emlakçılar için geçerli değildir. Yani bu tarih öncesinde kaydı olanlarda lise mezunu olma şartı aranmamaktadır. Gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olma şartı. Yetkili olan emlakçının iflas etmemiş olma şartı veya konkordato ilan etmemiş olması gerekmektedir. Mesleki yeterlilik belgesinin alınmış olması yani 100 saatlik yetkinlik kursunu tamamlamış olma şartı vardır. Yetkili olan emlakçı rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, terör finansmanı, kaçakçılık, taciz, hırsızlık suçlarını işlememiş olmaları şartı mevcut.

Yukarıda belirtilmiş şartlardan en önemlisi mesleki yeterlilik belgesinin alınmış olması gerektiğidir. SC Belgelendirme kuruluşumuz belge almak isteyen tüm adaylar için, en kaliteli eğitimi sunmakta ve uzman kadrosuyla üst düzey koşulları adaylara sağlamaktadır. Kurumumuzdaki kursları başarı ile bitirenler belgelerini almaya hak kazanabilmektedirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir