Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kışı göz önünde bulundurarak tasarım yapın

Kışı göz önünde bulundurarak tasarım yapın

haber haber -
11 0

Peyzajınızı kış hasarından korumak tasarım sürecinde başlayabilir. Kar yağan bir bölgedeyseniz, yığmak için yeriniz olduğundan emin olun. Peyzaj ve engelleri, sürülmesi gereken alanlardan uzak tutun. Soğuk kış rüzgarlarının hangi yönden estiğini bilin ve rüzgar molası sağlamak için yaprak dökmeyen bir çit veya çit planlayın. Farklı güneş ışığı modellerine aşina olun – en sevdiğiniz güneşi seven bitkinin tüm kış gölgede olup olmadığını bilin.

Kış Bahçesi Modelleri tasarlarken kış rengini değerlendirin:

Soğuk aylarda moralinizi yükseltmek için kış çiçek açan bitkiler gibisi yoktur. Cadı fındığı ve hanımeli gibi çalılar en çok ihtiyaç duyduğunuz anda renk ve koku sunar. Kardelenler , çiğdemler ve hellebores gibi erken çiçek soğanları , sığ bir kar örtüsünden bile fırlayacak ve size baharın çok uzak olmadığını umacaksınız.

Dört mevsim ilgi alanı yaratın:

Tüm yıl boyunca yapı ve ilgi sağlayabilecek odunsu bitkileri nereye ekleyebileceğinize karar vermek için kışı kullanın. Ilıman iklimlerde, zıt yükseklikleri, renkleri ve şekilleri olan bitkiler kış boyunca ilgi çeker. Sky Box® veya Patti O® Japanese holly gibi dikey çalılarla yükseklik ekleyin ; veya Gem Box® inkberry kutsal ile yuvarlak şekiller .

Fotoğrafları inceleyin:

Bahçecilikteki başarıları veya başarısızlıkları kendinize hatırlatmak için yıl boyunca çekilmiş bahçe fotoğraflarına bir göz atın. Önümüzdeki sezonda uygulamak istediğiniz olası iyileştirmeleri, eklemeleri veya silmeleri not edin.

İLERİ PLANLAMA—YIL BOYUNCA NE YAPILMALI

Fotoğraf çekin:

Bahçenizin aylık fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf galerisi oluşturun. Gelecek yıl kış planlamanızı yaparken içgörüler için iyiyi, kötüyü ve çirkini dahil ettiğinizden emin olun.

Bir bahçe günlüğü tutun:

Neyin işe yarayıp neyin yaramadığına, bitkilerin ne zaman filizlendiğine veya çiçek açtığına ve bakımın yapıldığına dair bir bahçe günlüğüne aylık notlar ekleyin .

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir