Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Intel’in Son Spectre ve Meltdown Yamalarını indirmeyin

Intel’in Son Spectre ve Meltdown Yamalarını indirmeyin

haber haber -
2 0

Bildiğiniz gibi bir süre önce Intel işlemcilerde Meltdown ve Spectre adı verilen iki önemli güvenlik açığı ortaya çıkmıştı. Intel bunlar için kısa sürede güncellemeler yayınlarken, kullanıcılar ise yama ardından bazı sorunlar yaşamaya başlamıştı. Şimdi ise Intel’den uyarı geldi!

Intel ‘İndirmeyin’ Dedi

Eğer Intel işlemci kullanan bir PC ya da Mac bilgisayar sahibiyseniz, Spectre ile Meltdown güncellemelerini de Windows Güncellemeleri ya da Mac üzerinde sabırsızlıkla beklediyseniz uyaralım; indirmeyin!

Aslında bunu biz demiyoruz, doğrudan Intel’in kendisi diyor. Sistemlerde güncellemenin ardından bazı problemler baş gösterirken, aynı zamanda spontane şekilde açılıp kapanmalar oluyor. İlk olarak bu problemler 11 Ocak’ta ortaya çıkmıştı ve Intel güncellemeleri dağıtmaya devam etmişti. Şimdi ise firma bir blog yazısı yayınladı, OEM’lere, bulut servisi sağlayıcılarına, sistem  üreticilerine, yazılım satıcılarına ve son kullanıcılara güncellemeyi indirmeyi durdurmalarını söyledi.

Intel Ne Yapacak?

Intel’den Neil Shenoy açıklamaları doğrudan yaparken, beklenenden daha çok problemin yaşandığını, bunları tahmin edemediklerini dile getirdi. Intel’in bu son hareketi kimileri tarafındanskandal olarak da değerlendirilirken, şu anda pek çok bilgisayar hâli hazırda yeni güncellemeleri aldı.

Dolayısıyla size de tavsiyemiz, henüz indirmediyseniz Spectre ile Meltdown için yayınlanan güncellemeleri kullanmayın ve bir süre daha bu şekilde devam edin.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir