Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Intel Güvenlik Açığını ABD Hükümetinden Önce Çin’e mi Haber Verdi?

Intel Güvenlik Açığını ABD Hükümetinden Önce Çin’e mi Haber Verdi?

haber haber -
8 0

Açıkçası Intel bu seneyi pek de iyi geçiriyor diyemeyiz. Spectre ve Meltdown adı verilen iki büyük güvenlik açığı ciddi sorunlara yol açarken, yayınlanan güncellemeler dahi sorunu tam olarak çözmedi. Son yıllarda çıkan neredeyse bütün işlemci çipsetlerinde bu açık yer alırken, son çıkan haberler ise Intel’in biraz daha başını ağrıtacak gibi.

Gazeteden Ciddi İddialar Geldi

The Wall Street Journal adlı gazete bugün önemli bir haber yaparken, Intel’in güvenlik açığı ortaya çıkar çıkmaz ABD hükümetini haberdar etmediğini belirtti. Gazeteye göre Intel Spectre ile Meltdown açıkları için belli müşterilerine haber verdi fakat ABD hükümeti bunun dışında kaldı.

Hatta iddialara göre bu müşterilerin arasında bazı Çin menşeli teknoloji firmaları da vardı ve Intel, herkese yeteri kadar hızlı haber veremedi çünkü olay beklenenden çok daha kısa süre içinde kamuoyuna yansımıştı bile.

Ünlü Güvenlik Editörü: ‘Tam Bir Rezalet’

Muhtemelen ilerleyen dönemlerde Intel’in başı epey ağrıyacak çünkü güvenlik konusunda uzman isimlerden olan Zach Whittaker da konuya ilişkin Twitter üzerinden bazı açıklamalar yaptı, Intel’in bu hareketinin tam anlamıyla ‘rezalet’ olduğunu dile getirdi.

Şimdilik ABD hükümetinden ise konuyla alakalı bir açıklama gelmiş değil.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir