Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. HTC Vive Focus’da Artık 8K Video Oynatıcı Var

HTC Vive Focus’da Artık 8K Video Oynatıcı Var

admin admin -
9 0

Artık en azından Çin’de yaşayanlar HTC Vive Focus’ta 8K çözünürlükteki sanal gerçeklik videolarından gecikmesiz şekilde faydalanabilecek. Visbit 8K 3D VR Player adı verilen oynatıcı için HTC ile sanal gerçeklik firması Visbit ortaklığa girişti. Bir süredir beraber çalışan iki şirket, yeni özelliği şimdilik Çin’de sunuyor.

8K Nasıl Kullanılacak?

HTC Vive Focus ile 8K video izlemek isteyen kullanıcılar ister yayın üzerinden bakabilecek, isterse de daha sonra cihaz üzerinde tekrar izlemek için içeriği indirebilecek. Visbit’in 8K oynatıcısı şifrelemeyi de destekleyecek.

En çok dikkat çeken nokta ise Visbit yapımı olan View-Optimized Viewing (VVOS) adlı teknoloji. Bu sayede yüksek çözünürlük oranlarında dahi herhangi bir kare oranı sorunu yaşanmıyor ve kesintisiz, gecikmesiz şekilde içerik izleniyor. Aynı zamanda Visbit bu 8K oynatıcıyı diğer sanal gerçeklik setlerine getirmeyi de planlıyor.

Çok Daha Gerçekçi Sanal Gerçeklik Deneyimi

Tabii ki çözünürlüğün bu kadar yükselmesi aynı zamanda sanal gerçeklik deneyimini de ciddi ölçüde arttırıyor. Sonuçta çözünürlük kalitesi ne kadar yüksek olursa, insanlar kendilerini o kadar gerçek bir evren içinde hissediyorlar. Bu teknoloji aynı zamanda 360 derece videoları da 8K sanal gerçeklik çözünürlüğü içinde kaydedebiliyor.

Bakalım ilerleyen dönemlerde diğer cihazlara ve HTC Vive Pro’ya da Visbit 8K oynatıcısını sunacak mı?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir