Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Gültekin Uysal: AKP için her meselede olduğu gibi para konuşur

Gültekin Uysal: AKP için her meselede olduğu gibi para konuşur

admin admin -
2 0

Son günlerde Afganistan’dan gelen göçmen akımından sonra Türkiye’de bulunan göçmenlerin durumu tekrar tartışılmaya başlanırken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“NÜFUS ÜZERİNDEN NÜFUZ ELDE ETMEK İSTEYEN ODAKLARIN BİR PROJESİ HALİNİ ALDI”

Yazılı olarak açıklamada bulunan Gültekin Uysal, şunları söyledi:

* 2011 yılında sınırdaşlık temelinde dahil olduğumuz Suriye İç Savaşı’nda, anlamsız bir tahayyül ile savaşa müzahir olan AKP, Türkiye’de demografik ve sosyolojik olarak büyük bir değişimin yaşanmasına sebep olmuştur.

* “Orta Doğu”da liderlik hayali ile çıktıkları yolda potansiyel riskler ve tehditlerde liderliğe eriştirdikleri ülkemiz, bugün yeni ve çok taraflı bir göçün odağı, durağı haline gelmiştir.

* “İnadına” hareket etmeyi izan ile hareket etmeye tercih eden AKP ve Genel Başkanı Erdoğan’ın Suriye’de attığı her adım, ülkemiz adına riskleri büyüten bir dereceye erişmiştir.

* Bugün, Suriye’den münferiden devam eden göç, artık “zorunluluk” halini aşmış, adeta ülkemizi dizayn etmek, nüfus üzerinden “nüfuz” elde etmek isteyen kimi odakların bir projesi halini almıştır.

“AKP İÇİN GÖÇMENLER, SADECE UCUZ İŞ GÜCÜ VE AB KAPISINDA BİR KOZDAN İBARETTİR”

Türkiye’de bulunan göçmenlerin istihdamıyla ilgili de konuşan Uysal, şöyle devam etti:

* “Suriye’den ülkemize yönelik 10 yıldır süren nüfus hareketliliği, ülkemizde bir istihdam hareketliliğine denk gelmektedir.

* Türkiye’de sosyolojik olarak tam anlamı ile “yıkım”a neden olan bu kontrolsüz göç hareketi, AKP’nin bozduğu ekonomi nedeniyle bir kısım işverenin işine gelmektedir.

* Ülkemize yönelik her göç, kimileri tarafından, diğer tüm boyutları bir kenara bırakılarak yalnızca “ucuz” ve “güvenliksiz” iş gücü olarak değerlendirilmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir