Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Fabrikada korkunç yangın! 49 kişi yanarak öldü

Fabrikada korkunç yangın! 49 kişi yanarak öldü

admin admin -
10 0

Narayanganj İtfaiye ve Sivil Savunma yetkilisi İkbal Hossain, Hashem Yiyecek ve İçecek Fabrikası’nda çıkan yangında 49 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralanan onlarca işçinin Dakka Tıp Hastanesi ve çeşitli hastanelere kaldırıldığını söyledi. Perşembe günü öğleden sonra başlayan yangın, hala söndürülemedi.

İtfaiye yetkilisi Russel Shikder, yaptığı açıklamada, dün gece başkentin dış mahallelerinden Rupganj’da bulunan Hashem Gıda ve İçecek Şirketinin fabrikasında başlayan yangında çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Beş katlı fabrikada mahsur kalan en az 49 kişinin hayatını kaybettiği; arama kurtarma ekiplerinin, 17 kişinin cesedine ulaşabildiği kaydedildi.

Yangının neden çıktığı, kaç kişinin mahsur kaldığı ve kaç kişinin kayıp olduğu netleşmedi.

Narayanganj İtfaiye Şube Müdür Yardımcısı Abdullah Al Arifin de “11 itfaiye ekibinin alevleri söndürmek için çalışmalarını sürdürdüğünü” aktardı.

Yüzlerce perişan akraba ve fabrikada çalışan diğer işçiler, bina hala alevler içindeyken acil servisler ekiplerinin cesetleri çıkarmasını endişeyle bekledi.

Yangından kurtulan fabrika işçisi Mohammad Saiful, yangın başladığında içeride düzinelerce insanın olduğunu söyledi. Saiful, “Üçüncü katta, her iki merdiven boşluğundaki kapılar da kapalıydı. Diğer meslektaşlarımız içeride 48 kişi olduğunu söylüyor. Onlara ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

Başka bir işçi olan Mamun, zemin katta çıkan yangının ardından 13 işçiyle birlikte çatıya koştuğunu ve tüm fabrikayı siyah dumanın kapladığını söyledi.

Narayanganj İtfaiye Şube Müdür Yardımcısı Abdullah Al Arifin, tüm binanın alev aldığını, yaralı ve kayıp sayısının ise kurtarma operasyonu tamamlandıktan sonra netleşeceğini belirtti.

Yangından kaçmayı başaran işçiler, en az 40 işçinin mahsur kaldığı yangının zemin katta çıktığını kaydetti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir