Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Counter-Strike’ın Yaratıcısı Cinsel İstismardan Yakalandı

Counter-Strike’ın Yaratıcısı Cinsel İstismardan Yakalandı

haber haber -
10 0

Valve’in yıllardır en popüler oyunu olan Counter-Strike’ın yaratıcılarından olan Jess Clife, ABD’nin Seattle şehrinde çocuğa karşı cinsel istismar suçundan tutuklandı. Jess Cliffe 36 yaşındaydı.

Valve Çalışanına Şok Suçlama

Jess Cliffe, 2003 yılından bu yana Valve bünyesinde çalışıyordu ve Kotaku’ya konuşan bir Valve sözcüsü de ünlü yapımcının firmadan uzaklaştırıldığını duyurdu. Valve sözcüsü olayın gerçek olup olmadığı konusunda hâlâ ayrıntıları araştırmakla meşgul olduklarını ve ellerine yeterli bilgi geçene kadar Cliffe’in işinin askıya alındığını duyurdu.

Kotaku’nun haberine göre Jess Cliffe Perşembe gecesi tutuklandı ve kefaretle serbest kalma talebi reddedildi.

Counter-Strike’ı Yaratan İsimlerden

Valve’in başarılı oyunu Counter-Strike’ın Jess Cliffe yanında diğer yaratıcısı Minh Le’ydi. İkisi oyunu 199 yılında yaptılar ve kısa sürede dünyanın en popüler oyunlarından birisi hâline geldi. CS’nin son sürümü olan Counter-Strike: Global Offensive Steam’de hemen hemen herkesin kütüphanesinde yer alırken, anlık olarak yarım milyonun üstünde kişi tarafından oynanıyor.

Ayrıca ufak bir bilgi daha verelim, Jess Cliffe’in ismini bilmeseniz de sesine aşina olabilirsiniz. Kendisi orijinal CS oyunundaki ‘Counter-Terrorists Win’ sözünü seslendiren kişiydi!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir