Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA

admin admin -
12 0

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Böylesi hiç olamamıştı, 4 bölgede başlaması düşündürücü” diye konuştu. Sağlık Bakanı Koca, “Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı” dedi.

Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangının ilçe merkezine indiğini söylerken, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ise “Görülmemiş bir şey. Çok üzücü. Bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Yangın evlere ulaştı, yaralılar var’ dedi.

Bölgede çok sayıda kişiye ait zeytinlik, defne ve badem bahçelerinin yanı sıra ormanlık alanda da etkili olan yangına, havadan ve karadan da müdahaleye başlandı. Yangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı.

Bölgeyi tamamen duman kaplarken, yangın söndürme uçağı ve helikopterin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından alevlere müdahale ediliyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı noktada çıkan ve müdahalelerin devam ettiği yangın bölgesindeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli, “Yangın çıkış saati itibarıyla 12.05 sularında çıktı. Yaklaşık 13 dakika sonra ilk müdahale yapıldı. 37 derece sıcaklığın, yüzde 14 nemin bulunduğu, 50 km’den daha fazla esen bir rüzgarla karşı karşıyayız. Yangın 4 noktadan çıkmış gözüküyor. İlki Yeniköy, ikincisi Sarılar, üçüncüsü Baraj bölgesi, dördüncüsü Gebece bölgesi. Şu an itibarıyla yangın maalesef rüzgarın durumu, nemin düşüklüğü ve diğer faktörler yangının büyümesine yardımcı oluyor. Yangını körükleyecek her türlü sebep şu anda mevcut. Yangına bir İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel, 30 su ikmal aracıyla müdahale ediyoruz. 4 yerleşim yerimizi maalesef tahliye etmek durumunda kaldık” bilgilerini verdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir