Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Araç Üstü Çadır Nedir Nasıl Kullanılır?

Araç Üstü Çadır Nedir Nasıl Kullanılır?

haber haber -
2 0

Çadır hayatına artan talep her geçen gün artıyor. Bu talebe yanıt verebilmek adına da üreticiler farklı ve yeni modeller üretiyor. Bunlardan birisi de araç üstü çadır modelleridir. Araç üstü çadır modelleri son derece konforlu çadır modelleridir. Bu çadır modelleri araçların üzerine monte edildiği için bu ismi almaktadır.

Araç üzerine monte edilen çadırlar iki kişinin rahatlıkla sığabileceği niteliktedir. Aynı zamanda kullanımı rahat ve konfor düzeyi de son derece yüksektir. Bu çadır modellerinin fiyatları ise hem boyutlarına hem de aracın türüne göre farklılık gösterebiliyor.

Araç Üstü Çadır Kullanımı

Araçların üst kısımlarında bulunan çadır modelleri son yıllarda birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Çok tercih edilmesinin en önemli nedeni ise hem kolay kurulması hem de kolay bir şekilde toplanmasıdır. 

Araçların üst kısımlarına bu çadırların monte edilebilmesi için mutlaka araçlarınızda tavan taşıma sistemi bulunmalıdır. Çadırlar da aracın tavanına değil bu tavan taşıma sisteminin üzerine konumlandırılıyor. Böylece araca herhangi bir şekilde zarar vermiyor. Çadıra kolayca çıkılabilmesi için mutlaka merdiven sistemi bulunmaktadır. Bu merdivenler çadır sistemlerinin türüne göre portatif ya da sabit olabilmektedir.

Araç Üstü Çadırların Avantajları

Araç üstü çadır modelleri avantajları sayesinde oldukça ilgi çeken modellerdir. Bu çadırların toplanması ve kurulması son derece kolaydır. Kişiler kendilerine zaman ayırmak istediklerinde bu çadır modelleri ile doğada özgürce vakit geçirebilme imkânı elde ediyor.

Yüksek bir yerde konumlandığından daha güzel bir manzara imkânı sunuyor. Aynı zamanda yere temas eden çadırlarda kalmaktan çekinen kişiler için son derece işlevsel tasarımlardır. Yere temas etmemesi aynı zamanda daha düz bir zemin imkânı yaratıyor. Yağmurlu havalarda ya da zeminde ki ıslaklık nedeniyle kampı ertelemek zorunda kalmazsınız.

Herhangi bir kamp alanında rahatlıkla kendinize yer bulabilir ve hijyenik bir konaklama imkanı elde edebilirsiniz. Gipsy ve Portbagaj olmak üzere iki farklı türü vardır. Gibsy modeller ikiye katlanarak araçların üst kısımlarına bir kitap gibi yerleştirilmektedir. Portbagaj olanlar ise aracın üzerinde bulunan portbagajların içerisinde taşınan çadır modelleridir. Her iki modelin de kendine göre kullanım avantajları vardır. Kaynak https://garlib.com/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir