Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Waymo Sürücüsüz Araçları Yollara Taşıyor

Waymo Sürücüsüz Araçları Yollara Taşıyor

admin admin -
15 0

Google’ın üst kuruluşu Alphabet’in bir bölümü olan Waymo, şu sıralar sürücüsüz araçlar üzerinde çalışıyor ve son olarak da bunların test sürüşlerini duyurdu. Kendi kendine gidebilen Waymo arabaları için test sürüşleri yakında ABD’nin Atlanta şehrinde başlayacak. Maalesef şimdilik tam konum bilinmiyor fakat firma bunu da duyuracaktır.

Farklı Bölgelerde Test Sürüşleri Olacak

Geçtiğimiz hafta Waymo Atlanta bölgesinde hazırlıklara başlamıştı ve test sürüşlerinin başlayacağı bölge için üç boyutlu haritalar çıkarmıştı. Bu sayede güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkaran firma, şu sıralar farklı şehirlerde de testlerini sürdürüyor ve sıradaki durak Atlanta olacak.

Geçtiğimiz aylarda Waymo, Arizona bölgesinde çalışmıştı ve araçlarını içinde sürücü olmadan yola çıkarmıştı. Her ne kadar kamusal alanda bu modellerin sürülmesine şimdilik izin verilmese de, ilerleyen dönemlerde durumun değişeceğine kesin gözüyle bakıyoruz.

CES 2018’i  Bekleyin

Waymo şu anda sürücüsüz araç konusunda lider firmalardan birisi fakat tabii ki aynı zamanda rakipler de testlerini genişletiyor. The Verge’ün iddialarına göre Lyft ile Aptiv de bu konuda çalışmalar yaparken, CES 2018 konferansında da tanıtımlar olacak.

Kısacası, artık yeni bir çağda yaşıyoruz ve yakın bir gelecekte her yeri sürücüsüz, kendi kendine giden arabalar kaplayabilir!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir