Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Uber Sürücüsüz Araçlarına Yolcu Almaya Hazırlanıyor

Uber Sürücüsüz Araçlarına Yolcu Almaya Hazırlanıyor

haber haber -
2 0

Otomatik – sürücüsüz araba teknolojisi bir süredir var fakat hâlâ geliştiriliyor. Özellikle Waymo gibi firmalar bu konuda ciddi adımlar atıp öne geçerken, şimdilik bütün sürücüsüz modeller test aşamasında ve yollara çıkamıyorlar.

Uber Sürücülerinin Geleceği Ne Olacak?

Fakat Uber CEO’su Dara Khosrowshahi bazı açıklamalar yaptı ve bu durumun gelecekte değişeceğini dile getirdi. Bloomberg’in etkinliğinde konuşan ve bir röportaj veren Dara Khosrowshahi, düşüncelerini aktarırken Uber’in sürücüsüz araçlarından bahsetti.

Dara Khosrowshahi’ye göre Uber otomobilleri önümüzdeki 18 ay içinde yollara çıkacak ve ardından bu şekilde yolcu almaya başlayacak. Fakat tabii ki bu durum Uber sürücülerinin aniden ortadan kalkmasını sağlamayacak. Firmanın CEO’suna göre ilk birkaç ayda kamuya açık yerlerde araçlar sürücüsüz olarak test edilecek ama tamamen yola çıkamayacak. Test aşaması sadece bir şehirde gerçekleştirilecek ve her konuma ulaşamayacak. Araçların yüzde 95’inde her ihtimale karşı bir sürücü bulunacak.

Giderek Geliştirilecek

Ayrıca ilerleyen dönemlerde insanların insan sürücü ya da sürücüsüz araba seçme hakkı olacak. Yani bu şekilde hâlâ normal şoförler de Uber üstünde çalışabilecek. Özellikle hava durumunun kötü olduğu günlerde ise insan sürücü daha da önem kazanacak.

Uber CEO’su Khosrowshahi’ye göre ilerleyen yıllarda giderek teknolojilerini geliştirecekler ve sürücü sayısını azaltacaklar. Siz ne dersiniz, bu uygulama Türkiye’de olsaydı Uber’in sürücüsüz araçlarına binmek ister miydiniz?

Kaynak:

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir