Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Tüm iPhone XI ve iPhone 9 Telefonlarda Intel Modem Olabilir

Tüm iPhone XI ve iPhone 9 Telefonlarda Intel Modem Olabilir

haber haber -
9 0

Şu anda iPhone telefonlarda Apple hem Qualcomm, hem de Intel üretimi modemleri kullanıyor fakat iPhone XI, iPhone  9 ve diğer 2018 model Apple telefonlarında sadece Intel’in modemleri tercih edilebilir.

Neler Değişecek?

Bu da şu anlama geliyor; artık bütün telefonlarda aynı modem markası kullanılırsa, iPhone cihazların veri hızlarında herhangi bir farklılık yaşanmayacak. Daha önce iPhone X’in Qualcomm modem bulunan modellerinin Intel olanlara göre daha hızlı çalıştığı söylenmişti.

Fakat muhtemelen bu kararın sebebi bu kadar basit değil. Apple son olarak Qualcomm ile büyük bir dava içindeydi ve muhtemelen modem değişikliği kararı da bundan kaynaklanıyor.

Intel de Modemlerini Güncelledi

Ayrıca Intel’in yeni XMM 7650 modemi hem GSM, hem de CDMA radyo sistemlerini destekliyor, tüm bölgelerde ve ağlarda kullanılabiliyor. Önceki Intel modemlerinde CDMA desteği yer almıyordu ve bu yüzden Apple bazı cihazlarda Qualcomm modem kullanmak zorunda kalıyordu.

Bu bilgiler ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından aktarılırken, bakalım Apple gerçekten de Qualcomm ile çalışmaktan tamamen vazgeçecek mi? Şimdilik bekleyip göreceğiz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir