Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Samsung Kan Dolaşımından Kimliğinizi Tespit Edecek!

Samsung Kan Dolaşımından Kimliğinizi Tespit Edecek!

admin admin -
3 0

Galaxy Club tarafından Samsung’un aldığı yeni bir patent meydana çıkarılırken, görünüşe göre Güney Kore menşeli teknoloji devi farklı bir teknoloji üstünde çalışıyor. Yeni yöntemle birlikte kullanıcıların kimliği kan dolaşımından tespit edilecek. Bu sayede telefonu açarken kullanılan tek yöntem parmak izi ya da yüz olmaktan çıkacak.

Samsung Yeni Patent Tescili Yaptı

Patentteki açıklamaya göre farklı kullanıcıların kan dolaşım yolları asla aynı olmuyor ve bu da kan dolaşımını kimlik tespiti için uygun bir araç hâline getiriyor. Dolayısıyla PIN kodu ya da başka bir doğrulamaya gerek kalmadan, akıllı telefon veya akıllı saat kanınıza bakarak sizi tespit edebiliyor.

Bu tip bir teknoloji özellikle akıllı saatlerde son derece başarılı olurdu. Örneğin Galaxy Gear S3 gibi cihazlar kan akışınızı okuyabilseydi, siz olmadan da mobil ödemelerde doğrulama yapabilir ve hesaplara erişebilirdi.

Akıllı cihazlar ve yapay zeka sektörü giderek gelişirken, PIN kodları ve şifrelerden sonra geldiğimiz nokta burası. Geride bıraktığımız yıllarda göz tarayıcıları, yüz tarayıcıları ve parmak izi sensörleri gördük fakat artık doğrudan ‘kan’ sistemine geçilebilir. Hatta belki kim bilir, bir gün telefonlarımızı kalp atışlarımızla dahi açabiliriz?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir