Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. PlayStation 4 Satışlarında Azalma Var

PlayStation 4 Satışlarında Azalma Var

haber haber -
2 0

Elektronik devi Sony bugün yaptığı açıklamayla 31 Aralık’ta biten periyodun kazançlarını duyurdu. Buna göre PlayStation 4 satışlarında yıldan yıla azalma var. Yılın son çeyreğinde toplamda 9 milyon PS4 satarken, geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu rakam 9.7 milyondu.

PlayStation 4 Satışları Düştü

Daha önce Sony Ekim ayında da bir açıklama yaparak toplam 67.5 milyon PS4 satışı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu. Dolayısıyla bu 9 milyonu da eklediğimiz zaman, 31 Aralık itibariyle toplam PS4 satışlarının 76.5 milyona geldiğini söyleyebiliriz. PlayStation 3 ise dünya çapında 80 milyondan fazla satış gerçekleştirmişti. Dolayısıyla PS4’ün yavaş yavaş farkı kapadığı ortada.

Aynı zamanda Sony CEO’su Kaz Hirai de işini bırakacağını açıkladı. Daha önce de PlayStation’ın patronu olan yönetici, görevinden 1 Nisan tarihinde ayrılacak.

Kısacası PlayStation satışlarında yıllar sonra biraz azalma gerçekleşti fakat konsolun yaşı geçtikçe bunun normal olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Sony sadece buradan gelir elde etmiyor, aynı zamanda film, televizyon ve müzik gibi sektörlerden de kâr ediyor. Hatta son çeyrek dönemde bu sektörlerden toplam 23.65 milyar dolarg elir elde etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir