Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Microsoft Age of Empires: Definitive Edition İçin Valve’i Suçladı

Microsoft Age of Empires: Definitive Edition İçin Valve’i Suçladı

admin admin -
15 0

Klasik oyunun yeniden düzenlenmiş hâli olan Age of Empires: Definitive Edition, önümüzdeki ay PC için satışa çıkacak ve bildiğiniz gibi sadece Microsoft’a ait Windows Store’dan alabileceğiz. Şimdilik firmanın oyunu Steam’e getirmek gibi bir fikri yok ve aynı zamanda bu konuda Valve suçlanıyor!

Neden Age of Empires: Definitive Edition Steam’e Gelmiyor?

Microsoft yapımcısı Jörg Neumann, GameStar ile bir röportaj yaparken Age of Empires: Definitive Edition’ın Xbox  Live kullanacağını ve şimdilik Steam desteği bulunmayacağını açıkladı. Neumann’a göre oyunun Steam’de olmamasının asıl sebebi, Steam sürümünün Windows Store sürümüyle uyumlu çalışmaması.

Yapımcı isim konuya ilişkin şu sözleri kullandı;

‘Bizim için belli başlı önemli şeyler var ve multiplayer oyunlarda bütün kullanıcılarımızın eraber oynayabilmesini istiyoruz. Bu yüzden eğer birisi oyunumuzu bir mağazadan alır, diğeri de başka mağazadan alır ve birlikte oynayamazlarsa bu sorun yaratır. Dolayısıyla buna tamamen karşıyız ve engellemek için sadece Xbox Live kullanmaya karar verdik.’

Gelecekte Ne Olur?

Buna rağmen aslında zıt örnekte oyunlar var. Örneğin Killer Instict hem Steam, hem de Windows Storsürümleriyle bir arada oynama imkanı tanıyor. Dolayısıyla Age of Empires: Definitive Edition için verilen karar biraz garip duruyor.

Belki de işin aslı Valve ile Microsoft arasında bir anlaşmazlık yaşandı ve ilerleyen aylarda Age of Empires: Definitive Edition’ı Steam’de görebiliriz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir