Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. iPhone Satışları Düştü, Gelir Arttı!

iPhone Satışları Düştü, Gelir Arttı!

admin admin -
13 0

Konu Apple’ın kazançları olunca iPhone X biraz kafa karıştırıyor. Firma tarafından 2018’in ilk çeyrek finansal raporları açıklanırken, yılbaşı dönemi satışları da buna dahil. Bir yanda baktığımızda görüyoruz ki genel iPhone satışları düşmüş ve toplam 77.3 milyon ünite olarak gerçekleşmiş. Geçen yılın aynı döneminde ise toplamda 78.3 milyon iPhone satılmıştı. Yani yüzde 1.3’lük bir düşüş var.

Fakat diğer yanda iPhone’un onuncu yılına özel çıkan iPhone X telefon, gelirleri kurtardı. iPhone X sayesinde Apple’ın gelirleri önceki yıla göre yüzde 13 artış gösterdi ve toplamda 88.3 milyar dolar para kazanıldı. Tabii tahmin edeceğiniz gibi bunda en büyük etken iPhone X’in 1000 dolardan başlayan satış fiyatı.

Apple’a göre satışa çıktığı günden bu yana her hafta en çok satan iPhone modeli iPhone X oldu ve büyük ilgi gördü. Fakat diğer cihazlara olan ilgi azaldı. Özellikle iPhone 8 modelleri beklenen etkiyi yaratamadı.

Peki Apple bundan sonra ne yapacak? Bu sene firmanın yeni iPhone X2’yi duyurması ve yine benzer bir fiyatla satması bekleniyor. Aynı zamanda son dönemde bolca iPhone SE2 söylentisi de duyuyoruz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir