Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Google’ın Milyar Dolarlık HTC Anlaşması Tamamlandı

Google’ın Milyar Dolarlık HTC Anlaşması Tamamlandı

admin admin -
10 0

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda HTC’nin akıllı telefon biriminin büyük kısmı Google tarafından satın alınmıştı. Yapay zeka ve arama motoru devi Google bu anlaşma için HTC’ye 1.1 milyar dolar ödeme yaparken, sonunda işlemler tamamlandı.

HTC ile Google Artık İç İçe

Firmanın donanım kısmından sorumlu ismi Rick Osterloh yeni haberleri Google Blog üstündeki bir yazıyla paylaşırken, inanılmaz yetenekli bir ekibin daha iyi ürünler için çalışmaya başladığını, yenilikçi cihazların önümüzdeki yıllarda çıkacağını dile getirdi.

Anlaşmayla birlikte 2000’den fazla HTC mühendisi Google tarafına geçecek ve bu firmada çalışmaya başlayacak. Mühendislerin tamamı Tayvan’da kalacak ve HTC’nin diğer operasyonları bundan etkilenmeyecek.

Bu satın alım aslında Google’ın donanım konusunda ciddi atılımlar peşinde olduğunu gösteriyor. HTC tarafından katılan başarılı mühendisler, bundan sonra Google Pixel akıllı telefonlar üstünde çalışacaklar. Daha önce de Google HTC ile çalışırken, aslında iki firma birbirine epey aşina.

Bildiğiniz gibi Google şu anda hâlâ akıllı telefon sektöründe zayıf durumda fakat son çıkan Pixel 2 modelleri oldukça beğenilmişti. HTC’nin de katkısıyla ilerleyen yıllarda Google’ın telefon biriminin daha iyi konuma gelmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir