Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Google Chrome Artık Reklamlara Karşı Daha İyi Koruma Sağlıyor

Google Chrome Artık Reklamlara Karşı Daha İyi Koruma Sağlıyor

haber haber -
2 0

Google yeni Chrome 64 sürümünü yayınlarken, gelen özellikler sayesinde rahatsızlık yaratan tarayıcı deneyimi de ortadan kalkıyor. Chrome’un pop-up engelleyici özelliği geliştirilirken, rahatsız edici siteler ve sekmeler de engelleniyor.

Aldatıcı Reklamlara Yer Yok

Bildiğiniz gibi internet üzerinde pek çok site kullanıcıyı aldatarak linklere tıklamasını sağlıyor, izinsiz şekilde başka yerlere yönlendiriyor ve bu şekilde de reklamlarle etkileşim kurdurtuyor. Bu sadece işinizi zorlaştırmakla kalmıyor, zamanınızı çalıyor ve hatta bilgisayarınıa kimi zaman zararlı yazılımlar dahi bulaşmasına yol açabiliyor.

Ayrıca Chrome 64 ile artık bütün siteyi (sadece tek bir sayfayı değil) susturma seçeneği de ekleniyor. Adres çubuğunun sol kısmına yeşil bir ikon eklenirken, buna tıklanınca site sessize alınıyor ve bir daha açmadıkça hiçbir şey duymuyorsunuz.

Güncelleme henüz yayınlandı fakat eğer yeni özellikleri şu an göremezseniz endişelenmenize gerek yok. Her zaman olduğu gibi yeni Google Chrome güncellemesinin de tüm cihazlara yayılması birkaç gün sürecektir. Dolayısıyla biraz beklerseniz tüm bunlardan faydalanabilirsiniz fakat şimdiden manuel yollarla indirerek de kullanma imkanınız var. Yani seçim size kalmış durumda.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir