Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Facebook Kripto Para Reklamlarını Yasakladı

Facebook Kripto Para Reklamlarını Yasakladı

haber haber -
11 0

Dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook’ta son dönemde bolca spam ve aldatıcı içerik barındıran kripto para reklamlarını görüyorduk. Bu duruma kullanıcılardan gelen tepki üzerine Facebook önlem aldı ve dün itibariyle yeni reklam politikasını yayına soktu.

Facebook Kripto Para Reklamlarına ‘Dur’ Diyor

Bundan sonra Facebook’ta aldatıcı içeriğe, yanıltıcı satış taktiklerine sahip reklamlar yayınlanmayacak. Muhtemelen bu durumdan hem Facebook kullanıcıları, hem de Bitcoin – kripto para uzmanları memnun kalacak çünkü bu reklamlar kripto paralara aslında pek de fayda sağlamıyor.

Diğer yandan Facebook kripto paraları öğrenmek için en kötü yerlerden birisi. Buradaki kullanıcılar genellikle diğer sosyal medya platformlarına göre daha az bilgili oluyor ve dolandırıcılar tarafından ‘kolay av’ olarak görülüyor.

Facebook’un ürün yönetiminden sorumlu yöneticisi Rob Leathern da bir açıklama yaparken, insanların Facebook aracılığıyla yeni ürün ve servisleri öğrenmeye devam etmesini istediklerini fakat aldatılma veya kandırılma korkusu yaşamamaları gerektiğini dile getirdi.

Kısacası, Facebook reklam gösterimine devam edecek fakat bundan sonra karşımıza çıkan reklam içeriklerinde kripto paralara dair bir şey bulunmayacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir