Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Elon Musk’ın Tesla Otomobili Yarın Uzaya Gidiyor

Elon Musk’ın Tesla Otomobili Yarın Uzaya Gidiyor

admin admin -
11 0

Yarın Elon Musk için büyük gün olacak çünkü şirketi SpaceX, yeni Falcon Heavy isimli roketini NASA’nın Florida Cape Canaveral’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden Mars’a  doğru gönderecek. Roket için bu tarih 7 yıl önce belirlenmişti.

Uzaya Arabayla Beraber Gidecek!

Aslına bakarsanız bu biraz da gösteri amaçlı bir görev olacak çünkü asıl amaç, roketin yörünge dışına yük taşıyıp taşıyamayacağı. Falcon Heavy’nin bu ilk yükü ise Elon Musk’ın kişisel olarak kullandığı kırmızı renkli Tesla Roadster spor otomobil olacak.

Aynı zamanda bir girişimci olan Elon Musk, konuyla ilgili Instagram hesabına üç yeni fotoğraf daha yükledi ve aracın fotoğraflarını paylaştı. Göreceğiniz üzere Musk’ın Tesla Roadster otomobilinde direksiyon başında astronot kıyafetleri giyen bir kukla oturuyor.

Buna rağmen yarın araç uzaya giderken içinde bir kuklanın olup olmayacağı bilinmiyor fakat SpaceX’in yörünge dışına bir araba yolladığını düşününce, her şeyin mümkün olacağını söyleyebiliriz. Bakalım Heavy Falcon’un uzay görevi başarılı olacak mı, yoksa roket yörüngenin karanlığında kayıp mı olacak? Salı günü cevabı öğreneceğiz.

1xbet

mariobet

princessbet

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir