Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Elon Musk 50 bin Tane Solar Panel ve Batarya Dağıtacak

Elon Musk 50 bin Tane Solar Panel ve Batarya Dağıtacak

admin admin -
9 0

Tesla CEO’su Elon Musk ve Güney Avustralya başkanı Jay Weatherill arasındaki anlaşma  giderek büyüyor. Eyalete artık Tesla tarafından en az 50 bin solar panel ve batarya ücretsiz olarak verilecek.

Tesla Yapımı Paneller

Güney Avustralya’da enerji sorunu yaşanırken, Tesla buna çözüm getirmek için dünyanın en büyük li-on batarya tesisi üretimini yapmıştı. Proje Twitter’da bir bahis üstünden başlarken, Elon Musk sözünü vermişti. Solar enerjili bu ev ağı dünyanın en büyük sanal enerji merkezine sahiplik yaparken, oldukça etkileyici gözüküyor.

Bu yılın ortasına kadar 100 evin Tesla teknolojili solar panel ve bataryalarla donatılması beklenirken, denemelerin ardından önümüzdeki yıla kadar da ev sayısı 1000’e yükseltilecek. Eğer denemelerin tamamı başarıyla geçerse, toplamda 50 binden fazla Güney Avustralyalı evde solar panel ve batarya yer alacak, bunlar dört yıl boyunca kullanılacak.

Elon Musk, Tesla ve SpaceX şirketlerinin yanı sıra aynı zamanda enerji sektöründe de yer alıyor, solar panel ve batarya üretiyor. Bakalım ilerleyen yıllarda bu teknoloji diğer ülkelerde de kullanılacak mı?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir